Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Διακόσμηση τραπεζιού για ένα ρομαντικό δείπνο

  Το τέλειο ρομαντικό δείπνο, δεν απαιτεί πάντα ακριβά εστιατόρια, πολυτέλεια και υπερβολή. Στην πραγματικότητα ένα όμορφο βράδυ στο σπίτι, με καλό κρασί και σπιτικό φαγητό, είναι ιδανικό για να γιορτάσετε την επέτειό σας, τον Άγιο Βαλεντίνο, ή οποιαδήποτε άλλη ιδιαίτερη, προσωπική σας στιγμή. Η διακόσμηση του σπιτιού για μία τέτοια περίσταση είναι γνωστή, μερικά αρωματικά κεριά, ροδοπέταλα και καλή μουσική μπορούν να σας αλλάξουν αμέσως την διάθεση. Τι γίνεται όμως με την διακόσμηση του τραπεζιού; Παρακάτω, θα βρείτε ιδέες για το πως να ετοιμάσετε το πιο όμορφο ρομαντικό δείπνο στο σπίτι!

Διακόσμηση τραπεζιού για ρομαντικό δείπνο

  Αρχικά επιλέγουμε τα χρώματα στα οποία θέλουμε να βασιστούμε. Στην παραπάνω φωτογραφία, διαλέξαμε κάτι διαφορετικό από το κόκκινο, το οποίο συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, και κινηθήκαμε σε αποχρώσεις του καφέ και του εκρού, δηλαδή σε πιο ζεστά και γήινα χρώματα που θα γλυκάνουν την ατμόσφαιρα. Έπειτα προσθέσαμε διακοσμητική δαντέλα πάνω από το τραπεζομάντιλο, μιας και είναι το σήμα κατατεθέν του ρομαντισμού.
   Στη συνέχεια, περνάμε στην διακόσμηση του πιάτου. Μία πολύ καλή ιδέα, είναι να επιλέξετε υφασμάτινες πετσέτες ίδιες με το τραπεζομάντιλο, ώστε να υπάρξει ομοιομορφία, και να τις τοποθετήσετε πάνω από το πιάτο. Επιπλέον εάν θέλετε να κάνετε το τραπέζι σας λίγο πιο εντυπωσιακό, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας θήκη για τις χαρτοπετσέτες και τα μαχαιροπίρουνα, με τον πιο εύκολο τρόπο! (θα το δούμε αναλυτικά σε επόμενη ανάρτηση)....  Επιλέγουμε μία χαρτοπετσέτα σε αντίστοιχα χρώματα με αυτά που ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί για το τραπέζι μας, τυλίγουμε μέσα σε αυτή τα μαχαιροπίρουνα και όλα μαζί τα τοποθετούμε μέσα στην θήκη. 
   Τέλος, για την κεντρική διακόσμηση, επιλέξαμε να τοποθετήσουμε το κρασί σε ένα σκούρο καφέ ξύλινο κουτί , διακοσμημένο με τριαντάφυλλα και μία σομόν δαντελένια κορδέλα, διότι το ξύλο, και ειδικά σε αυτή την απόχρωση, κάνει τον χώρο πιο ζεστό σε αντίθεση με κάποια άλλη μεταλλική βάση κρασιού. Μέσα στο κουτί μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο σας αρέσει, είτε διακοσμητικό είτε κάτι που θα σας χρειαστεί κατά την διάρκεια του δείπνου. 
Ολοκληρώνοντας, προσθέσαμε μερικές ξύλινες καρδιές στην επιφάνεια του τραπεζιού, τις οποίες αργότερα μπορείτε να διακοσμήσετε σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.

DIY - Οδηγίες για διακόσμηση τραπεζιού 

  Με ελάχιστα χρήματα και δημιουργική διάθεση λοιπόν, μπορείτε να προετοιμαστείτε για μία ρομαντική βραδιά! 
Σίγουρα άλλωστε, ο σύντροφος ή η σύντροφός σας θα εκτιμήσει τον κόπο και την δουλειά σας περισσότερο από ένα απλό γεύμα σε ένα εστιατόριο.



Όλα όσα χρησιμοποιήθηκαν για την διακόσμηση, και ακόμα περισσότερα θα τα βρείτε στο κατάστημά μας:
XeiroTexnima Lucas, Ελ. Βενιζέλου 71, Νέα Ερυθραία, 
ή στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:  www.lucas.com.gr .

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης και όχι μόνο ακολουθήστε μας σε:
Facebook: XeiroTexnima Lucas
Instagram: xeirotexnima_lucas
Pinterest: XeiroTexnima Lucas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας για να βελτιωθούμε!