Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Διακόσμηση τραπεζιού σε country ύφος



  Το country σαν στυλ, αντιπροσωπεύει το ύφος που επικρατούσε στα αγροτικά σπίτια τα παλαιότερα χρόνια, και που σήμερα πολλοί έχουν υιοθετήσει ως τρόπο διακόσμησης και όχι μόνο. Σκοπός του είναι να μας προσφέρει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στην εξοχή, ξεφεύγοντας από την κοινή εικόνα που επικρατεί συνήθως στα σπίτια της πόλης. Επειδή λοιπόν η εξοχή...ανοίγει την όρεξη, η ιδέα του country style ως διακόσμηση τραπεζιού είναι ιδανική!


DIY οδηγίες για διακόσμηση τραπεζιού country


  Το καρώ ύφασμα είναι το κατάλληλο για την περίσταση, καθώς είναι το σήμα κατατεθέν της country διακόσμησης, γι' αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως τραπεζομάντηλο και να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζιού.  Το επόμενο βήμα είναι να διαλέξουμε σουπλά. Στην παραπάνω φωτογραφία αντικαταστήσαμε τα σουπλά, με ψάθινους ατομικούς δίσκους καθώς η ψάθα σαν υλικό ήταν πολύ διαδεδομένο στις αγροτικές περιοχές, αφού είναι φθηνό και εύκολο να δουλέψει κανείς με αυτό. Επομένως, ένα ψάθινο σουπλά, είναι μία εξίσου καλή επιλογή. 
  Στη συνέχεια, μπορούμε να κατασκευάσουμε κρίκους για να τοποθετήσουμε την χαρτοπετσέτα με τα μαχαιροπίρουνα, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι ύφασμα (κατά προτίμηση όχι συνθετικό) και λίγη δαντέλα. 
  Αφού λοιπόν στρώσουμε το τραπέζι, προχωράμε στο σερβίρισμα. Και σε αυτόν τον τομέα καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιήσουμε πολύ μοντέρνα σχέδια και σχήματα, ώστε να παραμείνουμε στο θέμα. Μία απλή ψάθινη ψωμιέρα θα είναι ο τέλειος συνδυασμός, ενώ παράλληλα εξυπηρετεί τις ανάγκες του σερβιρίσματος. Τέλος μέσα σε ένα πολύ απλό ξύλινο κουτί μπορούμε να τοποθετήσουμε το μπουκάλι με το κρασί, μαζί με άλλα αντικείμενα που μπορεί να χρειαστούν κατά την διάρκεια του γεύματος (όπως χαρτοπετσέτες, ανοιχτήρι για το κρασί, οδοντογλυφίδες, αλατοπίπερο κλπ).  

Ξύλινο κουτί
Ψάθινο πανέρι - ψωμιέρα

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παραπάνω σύνθεση θα τα βρείτε στο κατάστημά μας:
XeiroTexnima Lucas Ελ. Βενιζέλου 71, Νέα Ερυθραία, ή στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.lucas.com.gr .

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης και όχι μόνο ακολουθήστε μας σε:
Facebook: XeiroTexnima Lucas
Instagram: xeirotexnima_lucas
Pinterest: XeiroTexnima Lucas

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας για να βελτιωθούμε!